<<Takaisin

 

Mixit raakaravinnossa

Lihakasvis- ja sikakasvis-mixit sisältävät noin 50% hienonnettuja kasviksia (pääosin lehtisalaatti), sekä monipuolisesti lihaa ja sisäelimiä. Lihakasvis-mix aterioita tulisi käyttää 20-50% ruokavaliosta.

Lihaluu ja kanakasvis-mixit sisältävät rustoluumateriaalia, lihaa ja sisäelimiä sekä kasviksia. Tällä yhdistelmällä koiralle voidaan tarjota luonnonmukaisessa hyvin imeytyvässä muodossa kivennäis- ja hivenaineet kuten kalsium, fosfori ja magnesium. Rustoluumateriaali sisältää usein myös nivelten kuntoa edistävää gelatiinia, joka raakana annettuna on helpommin elimistön hyödynnettävissä.

Lihaluu- ja Kanakasvikseen lisätyt lihat sekä kasvikset tekevät ruoasta paremmin sulavan (vältetään ummetusvaara), turvallisen sekä monikäyttöisemmän. Lihaluu- ja Kanakasvis- Mixiä tulisi käyttää 50-70% ruokavaliosta. Lihaisen luumateriaalin sulaminen ja hyödyntäminen riippuu paljon koiran iästä, aktiivisuudesta sekä aineenvaihdunnasta. Näin ollen vanhemmille koirille sekä koirille joilla on huono aineenvaihdunta Lihaluu- ja Kanakasvis-Mixiä tulisi annostella pienemmillä määrillä. Toinen vaihtoehto on lisätä joukkoon enemmän kasviksia tai esim. Liha- tai Sikakasvis-Mixiä.

Kanakasvis-Mix on suunniteltu erityisesti allergisia koiria ajatellen ja se on erinomainen tuote eliminaatiodieetin aloittamiseen. Tällöin koiralle syötetään Kanakasvis-Mixiä 1-2 kk kunnes koira on oireeton. Tämän jälkeen ruokavalioon voidaan ottaa 1 uusi eläinproteiinin lähde ja katsotaan miten koira reagoi. Jos uusi raaka-aine sopii voidaan ruokavaliota jatkaa uudella sekä myöhemmin taas lisätä 1 uusi raaka-aine. Mikäli koira alkaa oireilemaan tuote jätetään pois ja jatketaan vanhalla ruokavaliolla. Mikäli eliminaatiodieetti kanakasviksella kovettaa koiran vatsaa likaa on suositeltavaa lisätä luutonta kana/kalkkunan lihaa tai kasviksia aterioiden yhteyteen. Allergioista, kuivasta ja kutisevasta ihosta kärsivillä koirilla on useimmiten tärkeiden rasvahappojen sekä ravintoaineiden puutoksia, joten suosittelemme eliminaation aikana annettavan laadukkaita rasvahappovalmisteita (erityisesti omega 3) sekä muita ravintolisiä tilanteesta riippuen (lisätietoja myymälästämme).

Murren Lihakasvis- Sikakasvis-, Kanakasvis- ja Lihaluu-Mix ateriat ovat viljattomia, joten ne sopivat hyvin varastopunkki, homepöly ja vilja-allergisille koirille.

Uusi Voima-Mix soveltuu koirille joille halutaan tarjota kotiruoantyyppistä ruokintamuotoa. Siinä yhdistyvät perinteiset viljat sekä puuroseokseen lisätty raaka lihaseos. Voima-Mix sopii myös aktiivisille koirille sekä tiineille koirille jotka tarvitsevat lisäenergiaa ruokinnassaan.

 

Aterioiden lisäksi

MurreMix- tuotteisiin on lisätty valmistusvaiheessa rypsi- ja pellavansiemenöljyä. Usein miten ne eivät yksinään riitä tarvittavien rasvahappojen saamiseksi. Suosittelemme aterioihin lisättäväksi vaihdellen mm. Lohiöljyä, kalanmaksaöljyä, pellavansiemen- tai helokkiöljyä. Luonnollisista lisäravinteista suosittelemme ruokaan lisättäväksi viikoittain merilevää, oluthiiva sekä tarvittaessa C- ja B-vitamiinivalmisteita.

Eläinkunnan tuotteista arvokkaita lisiä ovat kananmuna sekä hapanmaitotuotteet, kuten piimä, luonnonyogurtti ja raejuusto. Mixien lisäksi olisi hyvä välillä antaa mm. kala-aterioita sekä vaihdellen eri eläinlajeista tehtyjä lihakasvis- aterioita.

MurreMix- tuotteiden lisäksi voit halutessasi korvata Lihaluu-mixin kokonaisilla lihaisilla luilla sekä tarjota ydinluita hampaanpesu- ja ajanvieteluiksi. Koirien raakaravinto on ruokintakokonaisuus ja toivomme kaikkien MurreMix- valmisruokien käyttäjien myös perehtymään Barf- ruokintaan ja sen periaatteisiin.